Bækkenbunden er Vigtigst

Jeg har modtaget en forespørgsel fra en kvinde, som beskriver sig selv, som en kvinde i den anden ende af livet. Hendes spørgsmål går på om bækkenbundstræning kun er for småbørnsmødre?

 

Nej. Du vil få fint udbytte af bækkenbundstræning uanset alder. Og det er lige før jeg vil sige uanset køn. Bækkenbunden er centrum for kroppen!

Bækkenet er kroppens centrum og et stort ”trafik-knudepunkt”. I bækkenet skabes

Livet og gennem bækkenet er porten til livet. Bækkenet er centrum for nydelse og stedet, hvor du giver slip på affald. Man kan ikke lave daglige bevægelser uden at bækkenet er inddraget. Bækkenet er forbindelsen mellem overkroppen og underkroppen. Bækkenet bærer rygsøjlen og ligger på benene via hofteleddet. Og i bunden af bækkenet ligger bækkenbunden. En lille muskel som svarer til en mund! Den har muskulatur som munden. Denne lille mund skal bære stor vægt og ”holde sammen på” urinrør, vagina og endetarms åbninger.

Det går som regel også fint indtil

1. Du har født. Graviditet og fødsel er en kæmpe præstation af kroppen, din bækkenbund har været udvidet 80 % under fødslen. Du skal i form i en fart for at få din nye hverdag som mor med mange løft til at fungere.

2. Du er under/ efter overgangsalderen, hvor mange (både mænd og kvinder) mærker, hvordan hormon ændringerne påvirker bækkenbundens elasticitet. Den nedsatte “spænding” påvirker blærens (og tarmens) lukkefunktion og der kan udvikles inkontinens. Slap bækkenbund influere ligeledes på seksuallivet i form af erektiv dysfunktion for mænd og manglende nydelse for kvinder.

Bækkenbundens betydning for ryggens holdning er stor. I mange tilfælde forsvinder diffuse “lændesmerter” gennem målrettet bækkenbundstræning.

Slip din hælspore
Slip dine iskias smerter
Slip smerten i nakke og skuldre