Sådan løfter du brystet

Louise Hay, hende som startede hele selvhjælpsbølgen tilbage i 80’erne med bestselleren “Helbred dit liv” (solgt i 35 millioner eksemplarer) har lige passeret de 85 år i topform og er et lysende bevis på, hvad det betyder, når vi elsker os selv. Louises mission er kort fortalt kærlig selvomsorg og få bevidsthed om årsagen til ødelæggende negative tankemønstre.

Flere hyldede hende på Facebook og jeg kommenterede en af statusopdateringerne med ..”Bemærk hendes brystbensløft!”
Det er et meget indforstået begreb indenfor Mensendieck-principperne, da brystbensløftet er centralt i arbejdet med kroppens holdning og ondt i ryggen.
Så jeg blev bedt om at forklare mig..?

 

Brystbenet er den knogle, som ligger lodret midt på brystet. Det er det “ben”, som forbinder vores 2 kraveben øverst oppe samt samler ribbenene fortil.
Brystbenet er en del af dit åndedræt, idet mellemgulvet- den tværliggende åndedrætsmuskel- har et af sine udspring fra den nederste del af brystbenet.
Hvælver brystbenet højt og smukt, så forbliver åndedrættet frit og ubesværet. ” Lukker” du sammen omkring hjerteregionen, så strammer du din brystmuskulatur uhensigtsmæssigt. Du vil så belaste skuldrene og halsen, som vil hjælpe til med at lave åndedrætsbevægelsen. Med muskelspændinger, hovedpine, og ondt mellem skulderbladene som følge.

Når Brystbenet er løftet aktivere du dine mavemuskler og bruger dem til at bærer ryggen, og ikke som mange gør, hænger i ryggen..
 
Du kan her gratis downloade en lille øvelse, hvor du kan mærke dit brystben. Klik her

Enjoy
Jane

Slip din hælspore
Slip dine iskias smerter
Slip smerten i nakke og skuldre