Smerter af at løbe

Hvorfor får jeg smerter og ubehag af at løbetræne ?

Når motion er godt og anbefales af sundhedsmyndighederne og af din læge er det for at undgå livsstilsygdomme eller forebyggelse for at optimere befolkningens almene tilstand. I vores moderne liv med stillesiddende arbejde, stresset hverdag  og hvor langt de fleste af os bruger hovedet mere end kroppen.

 Motion er en måde at forsøge at komme ned i kroppen på, idet pulsen går op og blodet pumper rundt, så cellerne får ilt og kan gøre deres arbejde.

Danskerne er meget glade for at løbe.

Og rigtig mange må opgive at løbe på grund af smerter.

Jeg har mødt utalige løbere, som får ondt af løbetræning.

Hvis der er en dysfunktion i kroppen, så som din bækkenhældning er i ubalance, du har roteret bækken eller superstramme akillessener, så er det balladen begynder. Lændesmerter, ubehagelig stråling ned i benet, ondt i rygge, hælspore, overbelastede knæ osv.

Jeg har mødt så mange, der siger at de vil gøre, hvad som helst for at slippe for smerten, ubehaget. De har typisk været gennem diverse undersøgelser, fysioterapi, kiropraktik , MR scanner, røgten, fitness træning mm og intet hjælper. Det gør det ikke,  fordi der stadig ikke er rettet op på den grundlæggende dysfunktion i kroppen.  Der er stadig ikke fat i de dybe stabilitetsmuskler, som skal holde sammen på kroppen og de dybe muskler som arbejder inden under de store muskelgrupper. 

Når der bare blive trænet uden fokus på dysfunktionen og den er set i din krops helhed, (altså ikke blot symptomet), så vedligeholder du smerten eller skaden. 

Slip din hælspore
Slip dine iskias smerter
Slip smerten i nakke og skuldre