Interview med Dorrit

Dorrit har forsøgt mange gymnastikformer uden succes.

Hun roterer i sit bækken med al det ballade det medfører, og hun bruger højre balle som kompensation.

I den forbindelse har vi arbejdet med at få balance mellem højre og venstre bækkenhalvdele samt bækkenets bærende muskler, så et godt fundament kan holde rygsøjlen.

Hvorfor begyndte du at gå til Mensendieck? 

Jeg begyndte at gå til Mensendieck fordi jeg var blevet gennemundersøgt af læger med mere, uden at kunne få en klar diagnose for rygsmerter og gigt. Jeg gik derudover til fysioterapeut tre gange om ugen, men der skete ingen bedring.

Derfor begyndte jeg at søge nye veje og fandt en Mensendiecklærer. Her begyndte jeg at gå 2 gange ugentligt i starten, og fik fat i nogle muskler, jeg ikke anede, jeg havde. Det tog tid før min hjerne lagrede de nye bevægemønstre og endnu et stykke tid før jeg fik indarbejdet øvelserne.

Det hjalp. Især på adduktorerne (inderlårene, som er af stor betydning for kroppens holdning).

Dorrit har genoptaget Mensendieck på grund af hofte-lænde og mavesmerter. Mensendieck hjælper på den måde, at Dorrit er blevet bevidst om nogle dysfunktionelle bevægelser, som hun småsjusker med.

Som Dorrit siger: Vi er nogle som altid har ondt og skal gøre noget aktivt for at holde kroppen på plads. 

Slip din hælspore
Slip dine iskias smerter
Slip smerten i nakke og skuldre