Verdens mest effektive øvelse- også til behandling af Hælspore!

Jeg har undervist flere patienter med hælspore henvist fra speciallæge i reumatologi.

Selve fænomenet ”hælspore” er en overbelastning af trædepuden under hælbenet. Derfor er navnet misvisende. Det burde rettelig hedde hælballe-overbelastning betændelse.

På det tidspunkt, hvor jeg møder patienten har hun været gennem et længere smertefuldt forløb, som betændelsestilstanden i hælen udløser. Patienten blive forbløffet over, hvorfor jeg kan hjælpe og fremme helingsprocessen med et par super enkelte effektive øvelser?

 

Typisk behandling af hælspore er en blokade indsprøjtning samt indlæg til fodtøj. Men det løser ikke det grundlæggende problem, som er årsagen til hælspore: nemlig uhensigtsmæssig og belastende fodstilling.

Da det typisk er hul- og plat fodet , som rammes af ”en hælspore” er det et must, at der bevidstgøres og arbejdes med fodstillingen.

For at aflaste hælen, skal balancen i fodleddet rettes op. Akillessenen, som er spændt og skævvredet skal stabiliseres. Og så er det vigtigt, at få bevidsthed om, hvordan du bruger dine fødder i de daglige bevægelser. Står du og hænger på det ene ben? Bruger du hele foden, når du går eller banker du hælene i gulvet ved gang? Har du balletben? elle vralter du?

Det mest basale for at helbrede, hindre, aflaste og forbygge en hælspore er stræk øvelser i benet og dermed foden.

Jeg kan varmt anbefale 2 af mine  basis benøvelser fra min e-bog:  Altid ondt i ryggen: Venepumpen og Benpendlen!

Du kan se en gratis video om venepumpen her

Se også øvelsespakken “Slip din hælspore” her

God fornøjelse!

Jahne

 


Slip din hælspore
Slip dine iskias smerter
Slip smerten i nakke og skuldre