Ægte bækkenløsning?

Ægte bækkenløsning = Symfysen, dvs. leddet foran på skam benet, der løsner sig, så bækken ringen åbner sig, og der går hul på ringen, den er ikke stabil. Det er faktisk en yderst sjældent lidelse. I givet fald, vil den gravide sidde i kørestol og ikke være i stand til at bevæge sig.

Når så mange gravide har bækkengener i form af smerter, ubehag og manglende kontrol over underliv, skyldes det grundlæggende, at især symfysen i bækkenet bliver ”blødere” lidt ala vådt avispapir, og det derved bliver sværere, at holde bækkenet stabilt.

Skærmbillede 2014-09-23 kl. 12.17.48

Især hvis du ikke I forvejen er i ledbalance. Ubalancer vil blive yderligere forværret under graviditeten, idet ledbalancen forskubbes i takt med at maven vokser.

Uhensigtsmæssig brug eller ikke brug af mave- og ryg muskler, forværrer og desuden yderligere ubalancen. Derudover kan dårlige siddevaner, og ”hængen” i ryggen samt statiske arbejdsstillinger være med til at bækkenringen ikke får den optimale træning.

Efter fødslen skal det altsammen finde tilbage til normaltilstanden, men de færreste ved, hvordan de nu får fat I den slappe bækkenbund, og derved finder stabilitet og får hverdagen tilbage.

Efterfødselsgymnastik beskæftiger sig typisk med bækkenbunden, men du behøver ikke at vente til efter fødslen. Allerede under graviditeten giver det mening at træne den muskel der er med til at stabilisere hele din krop.

Slip din hælspore
Slip dine iskias smerter
Slip smerten i nakke og skuldre